QCPR: Hoogwaardige reanimatie redt levens!

De zes stappen voor hoogwaardige reanimatie (QCPR)

Als het om reanimatie gaat, telt de kwaliteit!

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de overlevingskansen, maar geen enkele is zo belangrijk als de kwaliteit van reanimatie.

Het gebruik van onze QCPR-mannequins met een feedback-apparaat zal ervoor zorgen dat u de correcte training levert.

Meten

Opvolgen

Verbeteren

Laerdal's nieuwe gamma oefenpoppen met QCPR is ontworpen om de belangrijkste waarden van de reanimatievaardigheden te meten. Intuïtieve graphics en makkelijk te volgen instructies geven het volgende weer:

  • Compressie snelheid en diepte
  • Volledig terug omhoog laten komen van de borstkas
  • Zo min mogelijk onderbrekingen
  • Het juiste ventilatievolume

Onze reanimatiefeedback haalt het giswerk uit de reanimatietraining. Objectieve meting maakt objectieve beoordeling mogelijk. Resultaten worden bewaard en opgeslagen voor vergelijking en opvolging van de reanimatievaardigheden na verloop van tijd.  Met onze multi-oefenpop functie kunt u de prestaties van meerdere leerlingen tegelijk volgen.

Onderzoek toont aan dat het gebruik van feedback tijdens reanimatietraining zowel het aanleren als het onthouden van de vaardigheid verbetert. Real-time feedback verbetert de prestaties gedurende de training en de debriefing daarna. Simpel gezegd, als je het beter weet, doe je het beter. 

      

QCPR onderzoek en beoordeling

In een recente review en meta-analyse van reanimatie-onderzoeksliteratuur, toonden Wallace et al. (2013) een sterk verband tussen overleving en compressiediepte en snelheid. Onderzoek toont aan dat de correcte diepte van compressies en minimale pauzes voor het geven van een schok verbandt houden met het succes van defibrillatie.

Het uitvoeren van hoogwaardige reanimatie is echter niet eenvoudig. Zelfs de meest ervaren zorgverleners presteren te vaak niet goed genoeg...... maar er is hoop!

In een overzicht van onderzoeken naar het gebruik van reanimatie-feedbacktoestellen, stelden Yeung et al. (2009) dat real-time feedback het aanleren en het behouden van reanimatievaardigheden verbetert, en nog belangrijker, het de prestaties tijdens de echte reanimaties verbetert. Bewijs suggereert dat reanimatievaardigheden in daadwerkelijke reanimaties door zowel inhospital- als prehospital-hulpverleners verbetert door het gebruiken van real-time feedback als leidraad (Albelle et al., 2007, Kramer-Johansen, 2006). Bobrow et al. (2013) toonde aan dat de scenariotraining met real-time feedback en het gebruik van real-time feedback gedurende de werkelijke reanimaties verband houden met een dramatische stijging van de reanimatiekwaliteit en overleving.

Het bewijs is duidelijk. Real-time feedback tijdens de training en de klinische praktijk verbetert de reanimatieprestaties en hoogwaarde reanimatie redt levens. Kwaliteit telt en real-time feedback kan je daarbij helpen.

Bekijk hier welke configuratie van Resusci Anne QCPR of Resusci Baby QCPR het beste bij u past.