Overslaan en naar inhoud

10 Best Practices in Simulatie

1

Begeleide debriefing

Begeleide debriefing is een manier om de geleerde lessen van een gebeurtenis te nemen en een gestructureerd plan op te stellen om jezelf te verbeteren. Door een instructeur geleide feedback bestaat uit het bespreken van gebeurtenissen, reflectie en verwerking van activiteiten zorgt ervoor dat er op de lange termijn wordt geleerd. Feedback over prestaties kan tijdens of na de simulatie gegeven worden door een instructeur, een collega, of een computer. 

2

In-situ opfristraining

Er is gebleken dat de mogelijkheid om op de eigen werkplek te oefenen in korte, herhalende sessies, ook wel low dose, high frequency training, ervoor zorgt dat men competent blijft, maar dat tegelijkertijd de prestaties verbeteren. 

3

Verspreid oefenen

Er wordt gedurende een langere periode getraind en dit bestaat uit ten minste één dag met simulaties. Immersieve simulatie-oefeningen is on-demand en kan beschikbaar worden gemaakt waar en wanneer nodig.

4

Integratie van het lesprogramma

Simulatie levert de beste resultaten op als het systematisch geïntegreerd is als een integraal element van het les- of trainingsprogramma. Simulatie moet in het bestaande lesprogramma worden geïntegreerd, in plaats van simulaties toe te voegen als extra, op zichzelf staande oefeningen. 

5

Klinische variatie

Variatie binnen de klinische context, zoals meerdere patiëntscenario's, zorgt voor blootstelling aan klinische ervaringen die moeilijk te leren zijn.  

6

Moeilijkheidsgraad

De taken moeten een verschillende moeilijkheidsgraad of complexiteit hebben.

7

Persoonlijke trainingen

Trainingen moeten afgestemd zijn op individuele leerbehoeften die op basis van prestaties worden aangepast.

8

Meerdere leerstrategieën

Er moeten meerdere instructiestrategieën worden gebruikt om trainingen te ondersteunen, zoals patiëntencasus, discussies, feedback, bepaalde volgorde of taakvariatie. De Circle of Learning kan worden gebruikt als systematische methode om meerdere leerstrategieën te integreren.

9

Gedefinieerde resultaten

Verwachte resultaten moeten duidelijk gedefinieerd en beoordeeld worden. Er moeten ook gegevens voor verbetering gedefinieerd worden. Beoordeling beschrijft de meting van leerresultaten, terwijl evaluatie de meting van de uitkomsten van een les of programma beschrijft.

10

Relevante simulator

Een simulator die relevant is voor de trainingstaken is een vereiste voor simulatietrainingen van hoge kwaliteit.